Bülent Arınç’tan ‘Sırrı Süreyya Önder’e suikast’ sorusuna dikkat çeken yanıt: Görev alanlar dikkatli olsun

Bülent Arınç’tan DEM Parti Eş Genel Başkanlarına Taziye Ziyareti

22’nci Dönem TBMM Başkanı ve siyasetçi Bülent Arınç, DEM Parti İstanbul Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’in vefatı üzerine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan’a taziye ziyaretinde bulundu.

Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan’a başsağlığı dileyen Arınç, “Başkanım çok üzgünüz, daha önce de ifade ettik ama Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Sevdiğimiz, çok sevdiğimiz bir insandı. Zaman içerisinde görüşmelerimiz oluyordu. Sizinle hiç görüşemedik, kısmet olmadı” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önder ile dostluklarının olduğunu belirten Arınç, “Bazen Meclis içinde bazen Meclis dışında bir araya geldiğimizde güzel şeyler konuşurduk ülkemiz memleketimiz ve milletimiz için. Tabii çok acı bir vefatla hepimiz yıkıldık.” ifadelerini kullandı.

Arınç, Sırrı Süreyya Önder’in suikast iddialarına ilişkin, “Onu içeride konuşmadık ama gelirken danışmanlarım söyledi. Tabii araştırılır ben konu hakkında bir bilgiye sahip değilim. Ama geçmişte de bugün de bazı köklü sorunları çözmek için adım atanlara şu veya bu sebeple her şey yapılabilir. O y yüzden bu süreçte görev alan insanların çok dikkatli olmaları ve devletin onları yakın koruma altında tutmaları gerekir. Umarım amacına ulaşmayacak bu hareketler, Türkiye için artık bir son olsun.” dedi.

Related Posts

Torba tekliften işçiye değil, yurt dışındaki din görevlilerine dövizle zam çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine dövizle ödenmek üzere yüzde 25 zam çıktı.

Fatih Erbakan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Saadet Partisi’ne yeşil ışık!

Cumhur İttifakı ile yeniden ittifak ihtimalini kesin dille reddeden Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Saadet Partisi ile olası iş birliğine kapı araladı. Erbakan, “Millet Cumhur İttifakı’nı istemiyor, Saadet’le birliktelik mümkün” dedi.

İki hafta içinde netleşir

AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile kahvaltıda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” sürecinin iki hafta içinde netleşeceğini söyledi. Erdoğan milletvekillerine “Süreci MHP ile beraber dikkatle takip ediyoruz. Ne şehit yakınlarını ne de gazileri rencide edecek hiçbir davranış içinde olmayız” dedi.

15 yılda 15 bin kişi öldü

Yeni araştırmalar, iklim krizinin tetiklediği orman yangınlarının ABD’de her yıl binlerce ölüme ve duman kaynaklı ekonomik zarara yol açtığını ortaya koydu. 2006 ile 2020 arasında yapılan 15 yıllık çalışmada yaklaşık 15 bin kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Trump’tan Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısı

Trump’tan Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısı

Resmi Gazete’den Kartalkaya yangını araştırma komisyonu hakkında yeni karar

Bolu’da Kartalkaya çıkan ve 78 yurttaşın hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili TBMM’de kurulan araştırma komisyonunun görev süresi bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir