Barış Yarkadaş’tan canlı yayında bomba iddia: CHP’li 30 milletvekili istifa edecek

CHP Milletvekillerinden Beklenen İstifalar

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, istifa edecek milletvekillerinin partinin güçlü olduğu Ardahan, Ankara 1. Bölge gibi yerlerden seçilen isimler olacağını belirtti. Yarkadaş’a göre, TBMM plan gereği bu istifaları kabul edecek ancak kabul edilmeme ihtimali de bulunmaktadır. Eğer 30’a varan milletvekili istifa ederse, boşalan koltuklar nedeniyle erken seçime gidilecek ve CHP, boşalan koltuklara daha güçlü bir şekilde gelerek iktidara talip olacaktır. Yarkadaş, “CHP olarak artık genel seçimlerde de Türkiye’nin birinci partisi olduğumuzu göstereceğiz. Çoğunluğun ortadan kalkması durumunda erken seçime gitme çağrısında bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Gazeteci Mustafa Ertekin ise Yarkadaş’ın sözleri üzerine, “Eğer 30 milletvekili istifa eder ve 10 tanesi geri dönerse, partinin 20 milletvekilini kaybetme durumuyla nasıl başa çıkacak?” şeklinde soru yöneltti.

Related Posts

Dünya devi Skechers satılıyor

Dünyanın önde gelen spor ayakkabısı firmalarından Skechers satılıyor. Satışı 3G Capital’e yapılacak olan firmada kurucu CEO’nun görevine devam edeceği öğrenildi

Borsa İstanbul’da yeni hafta yükselişle başladı

Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,98 değer kazanarak 9.167,58 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 50,19 puan ve yüzde 0,55 artışla 9.217,78 puana yükseldi …

Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte serbest piyasada döviz açılış fiyatları (5 Mayıs 2025)

Serbest piyasada 38,5790 liradan alınan dolar, 38,5810 liradan satılıyor. 43,7570 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 43,7590 lira olarak belirlendi. Cuma günü doların satış fiyatı 38,5550 lira, euronun satış fiyatı ise 43,8730 lira olmuştu.

Trump yeni vergiyi duyurdu: Yüzde 100 olacak

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliğine yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini bildirdi.

4 aylık zam oranı beklentisi: Maaşlar ne kadar artacak?

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon verilerini yarın açıklayacak. Memur ve emekliler 4 aylık maaş farklarının ne olacağını merak ediyor. İ

Destek tutarları artırıldı! İşte 16 soruda ‘Yarısı Bizden’ kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandıracak Yarısı Bizden kampanyasında destek tutarlarının artırılmasının ardından merak edilen soruları tanıtım filmiyle yanıtladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir