Aksa Enerji, Depolamalı Rüzgar Santrali Lisansı Aldı

Aksa Enerji, Türkiye’nin Önde Gelen Depolamalı Yenilenebilir Enerji Santralini Hizmete Açtı

Aksa Enerji, Türkiye’deki depolamalı yenilenebilir enerji santralleri arasında ön lisans sürecini başarıyla tamamlayarak Mersin’deki 100,08 MW’lik Mersin RES depolamalı rüzgar enerji santrali için üretim lisansını almaya hak kazandı. Şirket, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve diğer izin süreçlerini tamamladıktan sonra portföyündeki diğer depolamalı yenilenebilir enerji lisanslarını tamamlayarak toplam kurulu gücünü 891,41 MW’a çıkaracak.

Aksa Enerji, Türkiye’nin önde gelen halka açık serbest elektrik üreticilerinden biri olarak Mersin RES depolamalı yenilenebilir enerji santralinin tüm izin süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak üretim lisansını almaya hak kazandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen lisansla birlikte, şirket ülkemizin dört bir yanında en son teknolojiye sahip depolamalı yenilenebilir rüzgar ve güneş enerjisi santralleri projelerini geliştirmeye devam edecek ve toplamda 891,41 MW kurulu güce ulaşacak.

“Depolamalı Enerji Santralleriyle Yeni Bir Dönem Başlıyor”

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, Türkiye’de enerji sektöründe yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Depolamalı yenilenebilir enerji yatırımları, enerji arz güvenliğini sağlamak ve şebeke dengesini korumak açısından kritik bir role sahip. Türkiye’nin ilk depolamalı yenilenebilir enerji üretim lisansını alan bir şirket olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli kullanarak enerji sektöründeki dönüşümü hızlandırmayı hedefliyoruz. 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji portföyümüzü genişleterek, portföyümüzün yüzde 25’ini yenilenebilir kaynaklardan oluşturmayı planlıyoruz. Bu stratejik hedef doğrultusunda kuracağımız santrallerle ülkemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlamayı ve sürdürülebilir enerji üretimi stratejimizi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Şirket, Mersin’deki 100,08 MW’lik Mersin RES depolamalı rüzgar enerji santraliyle beraber toplamda 665,91 MW depolamalı rüzgar santrali ve 225,5 MW depolamalı güneş santraliyle 891,41 MW’lık bir portföye sahiptir. Aksa Enerji, mevcut portföyünü genişleterek çalışmalarına devam edecektir. – İSTANBUL

Related Posts

Çin Merkez Bankası müzakere açıklaması sonrası faizleri düşürdü!

Çin Merkez Bankası, ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret gerilimine karşı ekonominin ve finans piyasalarının istikrarını sağlamak üzere para politikası tedbirleri açıkladı.

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

432 Park Avenue sakinleri yapıdan şikayetçi

New York’taki ‘Milyarderler Sokağı’nda bulunan ince uzun görüntüsüyle ünlü 432 Park Avenue adlı lüks gökdelenin sahipleri, milyonlarca dolarlık dairelerinin ciddi yapısal sorunlarla dolu olduğunu iddia ediyor.

İktidar satmaya doymuyor

İktidar, Adnan Menderes’in yaptırdığı Koyulhisar barajı ile Turgut Özal’ın temelini attığı, Necmettin Erbakan’ın da açılışını yaptığı iki önemli barajı özelleştirme yoluyla sattı.

TCMB Başkanı Karahan: Sıkı para politikası, fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Belirsizliklerin geçmiş döneme göre daha yüksek olduğunu da göz önünde bulundurarak ihtiyatlı ve sıkı para politikası duruşu sergiliyoruz. Sıkı para politikası duruşumuz enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar da sürecek.” dedi.

TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde

TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde