İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 12 Mayıs 2026 itibarıyla İstanbul’daki baraj doluluk oranlarını açıkladı. Yaz ve kış aylarında yaşanan yağış azlığı, büyük şehirlerde su kaynaklarının azalmasına yol açabiliyor. Bu nedenle, İstanbul’daki barajların doluluk oranları, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki, 12 Mayıs 2026’da İstanbul baraj doluluk oranı ne durumda?
İSKİ’nin güncel verilerine göre, İstanbul barajlarının doluluk oranı bu yıl önceki yılın aynı tarihine göre daha düşük seviyelerde seyrediyor. 11 Mayıs 2025’te yüzde 79,6 olarak kaydedilen doluluk oranı, bu yıl 71,98 seviyesine geriledi. Yaz aylarına yaklaşırken, su kaynaklarının durumu önemli bir konu haline geliyor.
İstanbul’daki barajların doluluk oranları ise şu şekilde sıralanıyor:
– Ömerli Barajı: %95,9
– Darlık Barajı: %92,03
– Elmalı Barajı: %95,94
– Terkos Barajı: %59,26
– Alibey Barajı: %66,35
– Büyükçekmece Barajı: %55,93
– Sazlıdere Barajı: %45,19
– Istrancalar Barajı: %42,04
– Kazandere Barajı: %56,95
– Pabuçdere Barajı: %58,2
Yağışların durumu ve baraj doluluk oranlarının izlenmesi, İstanbul’un su güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Vatandaşlar, su tüketiminde dikkatli olmalı ve tasarruflu bir yaklaşım benimsemelidir.