Serhat Polat’ın Olimpiyat Hedefi

Paralimpik Milli Yüzücü Serhat Polat, Olimpiyat Madalyası İstiyor

Bursa’da fizik tedavi amacıyla 3 yaşında yüzmeye başlayan paralimpik milli sporcu Serhat Polat, ulusal ve uluslararası alandaki başarılarına olimpiyat madalyası eklemeyi hedefliyor.

Yüzde 80 engeli bulunan 24 yaşındaki Polat, kas hastalığına rağmen yıllar içinde yüzmeye olan tutkusundan ödün vermeden birçok başarı elde etti. Saraybosna Open 2025 Yüzme Yarışları’nda altın ve gümüş madalya kazanan Polat, Mısır’da düzenlenen Para Yüzme Dünya Serisi’nde dereceler elde etti.

Geçmiş yıllarda Belarus ve Türkiye’deki yarışlarda birçok madalya kazanan Polat, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde antrenmanlarını sürdürerek Los Angeles 2028 Paralimpik Oyunları’na katılabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Polat, 20 yıldır yüzmeye devam ettiğini belirterek, “Yüzme artık hayatımın bir parçası haline geldi. Suya gitmediğim zaman kendimi eksik hissediyorum. Hayatımın olmazsa olmazı, severek yapıyorum” dedi.

Serhat Polat’ın antrenörü Çetin Arslan da sporcusuyla 3 yıldır çalıştıklarını ve gelecek hedeflerine odaklandıklarını söyledi. Arslan, Polat’ın azimli ve hırslı bir sporcu olduğunu vurgulayarak, 2026’daki hedeflerine odaklandıklarını belirtti.

Related Posts

Yerli Elektrikli Lokomotif E5003 İlk Seferini Yaptı

AK Parti Milletvekili Hatipoğlu, E5000 serisinin bağımsızlık ve mühendislik sembolü olduğunu belirtti.

Türkiye’nin kuş oteli kuraklık ve müsilaj tehdidi altında

Türkiye’nin yüz ölçümü en küçük, kuş popülasyonu açısından da en yoğun olan tapulu tek lagünü, Yalova’nın Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü, kuraklık ve müsilaj tehdidi ile karşı karşıya. Kuş Oteli olarak da bilinen lagünde geçen yıla göre kuş popülasyonunda azalma yaşandığını söyleyen Hersek Lagünü Alan Sorumlusu Uzman Biyolog Yakut Can Aşıkoğlu, “2024 yılının verilerinde kuş adedi yaklaşık 10 bin 500 olarak tespit edilmiş. 2025 yılında benim gözlemlediğim yaklaşık 5 bin birey diyebilirim” ded

Başka bir kadınla evlenebilmek için eşini ve 2 çocuğunu öldürmüştü: İtfaiyeci baba cezaevine ölü bulundu

Aydın Nazilli’de, İtfaiye Amirliği’nde görevli Turgay Gezgin’e ait evde, 18 Mart sabah saatlerinde yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Evdeki …

Bolu’da Traktör Kazası: Çift Hayatını Kaybetti

Dörtdivan’da devrilen traktörün altında kalan Hüsnü ve Kadriye Yılmaz yaşamını yitirdi.

Malkara’da 60 Dekar Alan Yandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde anız yangını ağaçlık alana sıçradı, 60 dekar zarar gördü.

Altay’da kriz! 2 aylık başkan istifaya davet edildi

Altay’da 28 Mayıs’ta gerçekleşen kongre öncesi başkanlığa aday olan ancak daha sonra genel kurula katılmayan Sinan Kanlı, Yüksel Gürüz başkanlığındaki mevcut yönetimi istifaya çağırdı.