Avrupa borsaları, yükselişle kapandı!

Avrupa Borsaları Yükselişle Kapandı

Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,59 artışla 554,18 puana çıktı.

İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,29 artarak 8.705,23, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 1,03 değer kazanarak 23.393,23, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,5 yükselerek 8.114,57 ve İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,31 artışla 39.533,71 puan oldu.

Avro/dolar paritesi TSİ 20.15 itibarıyla yüzde 0,21 yükselişle 1,094 seviyesinden işlem gördü.

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacı ticaret politikalarının yansımaları ve jeopolitik gelişmeler izlenirken, Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsalarındaki pozitif seyirde, Almanya’da Federal Meclis’in yüksek savunma harcamalarının önünü açmak için uzun süredir devam eden borç kurallarına muafiyet getiren ve 500 milyar avroluk bir altyapı ve iklim fonunun kurulmasını sağlayacak mali paketi onaylaması etkili oldu.

Federal Meclis’te oylanan teklifin, Federal Eyaletler Temsilciler Meclisi’nden (Bundesrat) de geçmesi gerekiyor. Bundesrat’ta 21 Mart’ta teklifin oylanması öngörülüyor.

Yapılan anayasa değişikliğine göre, ülkenin savunması için yapılacak büyük harcamalar borç freni uygulamasının dışında tutulacak. Ayrıca altyapı ve iklim hedeflerine ulaşmak için 500 milyar avroluk özel fon oluşturulmasına imkan sağlanacak. Meclis, aldığı kararla Avrupa’nın en büyük ekonomisini canlandıracak ve Avro Bölgesi’nde büyümeyi teşvik edecek büyük bir borçlanma artışını onaylamış oldu.

Almanya’da yatırımcı güveni, ülkede maliye politikasında değişim ve altyapı paketi beklentisiyle martta öngörülerin üzerinde yükseldi.

Avrupa tarafında bugün açıklanan verilere göre, Avrupa Birliği (AB), ocak ayında 5,4 milyar avro dış ticaret açığı verdi.

Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bugün yayımladığı analizinde, ABD’nin başlattığı ticaret savaşı nedeniyle küresel ekonomiye ilişkin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 2,6’dan yüzde 2,3’e, gelecek yılki beklentisini ise yüzde 2,3’ten yüzde 2,2’ye indirdi.

KAYNAK: AA

Related Posts

Doğu Karadeniz’den yapılan ihracat 814 milyon 976 bin dolara ulaştı

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’den ocak-haziran döneminde 814 milyon 976 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Ekonomistler haziran ayı enflasyonunu yorumladı: ‘TÜİK hadi oradan!’

TÜİK’in haziran enflasyon verileri sonrası memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu. Ancak açıklanan rakamlar ekonomistler ve kamuoyunda tartışma yarattı. Uzmanlar enflasyon verilerinin gerçekçi olup olmadığını sorguluyor.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı: Haziran ayında beklentilerin altında

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Mehmet Şimşek’in turlarını boşa çıkaracak sonu ATO Başkanı açıkladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, işletmelerin, kamu ücret politikasının kamuoyunda yüksek ücret beklentisi oluşturması nedeniyle istihdam, vergi ve diğer yükler nedeniyle zorlandığını söyledi. İşletmelerin üretim …

Otomotiv endüstrisi haziranda en fazla ihracat yapan sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, haziranda 3,4 milyar dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.

Şanlıurfa Karaköprü’de afet konutları tamamlandı

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 2 bin 738 konutun yapımı tamamlandı.