Hırsızlar kabloları çaldı: 10 binlerce kişi yolda kaldı

İspanya’da Kablo Hırsızlığı Sonucu Tren Seferleri Aksadı

İspanya’nın Toledo kentinde meydana gelen kablo hırsızlığı, tren seferlerinde aksamalara yol açtı. Bu durum, 1 Mayıs’ı hafta sonu tatili ile birleştiren binlerce kişiyi mağdur etti.

Demir yollarında gerçekleştirilen kablo hırsızlığı, dün akşam saatlerinde gerçekleşti ve 10 bin 700 yolcu ile 30 treni etkiledi. Madrid ile Sevilya arasındaki hızlı tren hattında gecikmeler yaşanırken, seferler durma noktasına geldi.

Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, kablo hırsızlığını “ciddi bir sabotaj” olarak nitelendirerek, sorumluların bulunması için halkın işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İspanyol demir yolu şirketi Renfe’nin yöneticisi Alvaro Fernandez de Heredia, kablo hırsızlığının ulaşımda yaşanan aksaklıkları büyük ölçüde giderildiğini açıkladı. Çalınan kabloların trenlerin hızını etkilediğini ve hırsızlık sebebiyle yaklaşık bir saatlik gecikmeler yaşandığını aktardı. Ayrıca, aksaklıklar nedeniyle 3 trenin hedefledikleri istasyona ulaşamadığını belirtti.

İspanya Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, hırsızlığın dün akşam saatlerinde 4 ayrı noktada gerçekleştirildiği ve seferlerin geciktiği bilgisine yer verildi.

Geçtiğimiz pazartesi günü ülke genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen elektrik kesintisinin ardından yaşanan kablo hırsızlığı, birçok yolcunun seyahatini olumsuz etkiledi. Bu durum bazı siyasiler ve sosyal medya kullanıcıları arasında hükümetin eleştirilmesine neden oldu.

Related Posts

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun ifadesinin tamamı ortaya çıktı

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninde CHP lideri Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tenigoğlu’nun ifadesinin tam metni ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump arasında kritik görüşme: Türkiye’ye davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump arasında kritik görüşme: Türkiye’ye davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ı Türkiye’ye davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi, Trump’ı Türkiye’ye davet etti.

Erdoğan: Kentsel dönüşümde kapsamlı hazırlık içindeyiz.

Erdoğan, “Kentsel dönüşümde kapsamlı hazırlık içindeyiz.” açıklamasını yaptı.

Ağaçların zirvesinde gökyüzünde yaşam! Doğayla dans edilen yer büyülüyor

Endonezya’nın derin ormanlarında, yerden onlarca metre yükseklikte kurulu ağaç ev köyleri, insanlık tarihinin en etkileyici yaşam alanlarından birini oluşturuyor. Korowai ve Kombai gibi yerli halkların inşa ettiği bu yapılar, yalnızca barınak değil …

AKP’li başkan, köstebek yuvasına dönen yollar için helallik istemişti… Asfalt çalışmalarına başlandı

Elazığ Belediyesi Başkanı AKP’li Şahin Şerifoğulları, altyapı çalışmaları nedeniyle yolların bozulması ve ulaşımda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlardan helallik istemişti. Belediye, altyapı çalışması biten kent merkezindeki mahalle ve caddelerde asfalt çalışmalarına başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir