Altın fiyatlarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Uzmanlar, piyasalardaki belirsizlik ve merkez bankalarının faiz politikalarının etkisiyle altının geleceğine dair kritik seviyeleri belirtiyor. Nisan 2026 itibarıyla gram altın fiyatı 6.800 TL seviyesini aştı. Piyasalardaki belirsizlik nedeniyle Kapalıçarşı’daki fiziksel altın fiyatları ile resmi veriler arasında da farklar artmaya başladı.
Küresel piyasalarda, özellikle Ortadoğu’daki gerilimler, yatırımcıların kaygılarını artırıyor. Son olarak, ABD ve İran temsilcilerinin önceden planlanmış müzakerelerinin iptal edilmesi, jeopolitik riskleri artırarak altın ve enerji piyasalarında dalgalanmalara yol açtı. Bölgedeki ateşkesin durumu ve Hürmüz Boğazı’ndaki geçiş sorunları, değerli metallerin yanı sıra enerji fiyatlarını da etkiliyor.
27 Nisan 2026 itibarıyla altın piyasasında şu değerler gözlemleniyor: Ons Altın 4.715 dolardan işlem görmekte, gram altın ise resmi olarak 6.827 TL seviyesinde. Kapalıçarşı’daki fiziksel altın fiyatı ise 6.851 TL civarında seyrediyor. Ayrıca çeyrek altın fiyatı 11.228 TL olarak belirlendi.
Petrol fiyatlarındaki artış, sadece altın değil, akaryakıt maliyetlerini de etkiliyor. Geçtiğimiz hafta %16’dan fazla değer kazanan Brent petrol, 106,5 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve bu durum enflasyon riskini artırıyor.
Pusula Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, bu dönemde piyasalardaki önemli teknik noktaları paylaştı. Eryılmaz, bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) ile Avrupa ve Japonya merkez bankalarının alacağı faiz kararlarının piyasalara yön vereceğini ifade etti. Uzun vadeli yatırımcılar için ons altında 4.600-4.650 dolar aralığının kademeli alım için uygun bir fırsat sunabileceğini belirtirken, gram altın için ise 6.700-6.750 TL seviyelerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Eryılmaz, 6.900 TL seviyesinin yüksek hacimle aşılması durumunda yukarı yönlü hareketlerin hızlanabileceğini sözlerine ekledi. Ayrıca altın fiyatlarının son bir ayda 4.830-4.880 dolar bandında güçlü bir direnç oluşturduğunu ve uzun vadede trendin yukarı yönlü kalmaya devam edeceğini belirtti.