Trump’tan Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısı

Trump’tan Rusya ve Ukrayna’ya “Koşulsuz Ateşkes” Çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısında bulunarak, olası ateşkese saygı duyulmaması halinde “daha geniş yaptırımlar uygulanacağı” konusunda uyardı.

Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirten Trump, “ABD, ideal olarak 30 günlük koşulsuz ateşkes çağrısı yapıyor.” dedi. Kabul edilebilir bir ateşkes olması durumunda Rusya ve Ukrayna’nın müzakerelere “saygı duymaktan sorumlu tutulacağını” vurguladı.

Ateşkese saygı duyulmaması halinde ABD ve ortaklarının daha geniş yaptırımlar uygulanacağını belirten Trump, Avrupa ile Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın sağlanmasına kararlı olduklarını ifade etti.

Ateşkesin, barış anlaşması yönünde bir adım olması gerektiğini söyleyen Trump, tüm bu sürecin “kısa süre içinde” gerçekleşebileceğine inanıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’nın bugün itibarıyla bile 30 günlük ateşkese hazır olduğunu belirtti. Zelenski, “Rusya’nın bu öneriye olumlu yanıt vereceğini umuyoruz. Ayrıca Ukrayna, her türlü formatta müzakerelere hazır olduğunu teyit ettim.” şeklinde konuştu. (AA)

Related Posts

Muğla’da ipek böcekçiliği yeniden canlandırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bölgenin geleneksel tarımsal faaliyetlerinden ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak ve katma değerli ürün üretimini teşvik etmek amacıyla desteklerini sürdürüyor.

Japonya’nın güneybatısında 16 günde bin 592 deprem meydana geldi

Japonya’nın güneybatısındaki Tokara takımadalarında 16 günde farklı büyüklüklerde 1592 deprem meydana geldi. Bölgede en son 6 Temmuz’da 4,9 ve 5,5 büyüklüğünde; 7 Temmuz yerel saatle 12.12’de 5,1 büyüklüğünde depremler oluştu.

Salata keyfi 8 kişiyi hastanelik etti

Kaliforniya, Fresno County’de düzenlenen iki ayrı aile buluşmasında 31 kişi katıldı. Etkinliklerde sunulan ev yapımı nopales yani dikenli armut kaktüsü salatası, kısa süre sonra ciddi sağlık sorunlarına yol açtı. CDC raporuna göre, 42 yaşındaki bir …

Rutte’den korkutan Üçüncü Dünya Savaşı senaryosu: Nasıl başlayabileceğini anlattı! NATO ülkelerine hazırlık çağrısı

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, dünyanın Üçüncü Dünya Savaşı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarı yaptı. Rusya ve Çin’in koordineli bir saldırı başlatabileceğini öne süren Rutte, geniş çaplı bir çatışmanın tetiklenebileceği bölgelerden bahsetti ve NATO’nun alması gereken önlemlere ilişkin konuştu.

Falezlerden düşen genç hayatını kaybetti

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde falezlerden düşen yabancı turist hayatını kaybetti. Cenaze, otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Dev şirketteki işten çıkarma krizinden sadece o kurtuldu

Xbox cephesinde yaşanan son işten çıkarma dalgası, oyun dünyasını sarsarken, onlarca proje askıya alındı ya da tamamen iptal edildi. Ancak bu kriz ortamından bir proje zarar görmeden çıkmayı başardı: Hideo Kojima’nın Xbox için geliştirdiği korku oyunu OD.