MUĞLA’nın Bodrum ilçesindeki ormanda kemik kesimi bulunurken, 5 aydır kayıp olarak aranan üniversite öğrencisi Vedat Altun’a (26) ilişkin olduğu belirlendi. Takımlar, Torba- Kızılağaç bölgesinde dron ve kadavra köpeği ile ayrıntılı arama başlattı.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Vedat Altun, yaz periyodunda otelde çalışmak üzere Bodrum’a geldi. Bipolar bozukluğu olduğu belirtilen Altun, 6 Temmuz’da çalıştığı otelden “Hava almaya çıkıyorum” diyerek ayrıldı, bir daha dönmedi. Altun’dan haber alamayan ailesi, Erzurum’dan Bodrum’a gelip, kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine Altun için arama çalışması başlatıldı. Etraftaki güvenlik ve mobese kamerası kayıtları incelenmeye alındı. Mobese kayıtlarında, Altun’un en son Torba kavşağında görüldüğü tespit edildi. Bu bölgede yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Ailesi ve yakınları, tıpkı kavşakta stant açıp, nöbet tutmaya başladı.
BÖLGEDE ARAMALAR YOĞUNLAŞTIRILDIBodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş, trafik, istihbarat ve JASAT takımlarının dron ve kadavra köpeği dayanaklı çalışmaları sürerken, aramalara Ankara’dan gelen Jandarma Arama Kurtarma takımının yanı sıra asayiş, AFAD, UMKE ve Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği takımları de dayanak verdi. Bunun yanı sıra havadan polis helikopteriyle de arama yapıldı. Takımlar, çalışmalar sırasında Torba-Kızılağaç bölgesindeki ormanda kemik kesimi buldu.
Kemik modülü, Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü takımlarınca incelenmek üzere İsimli Tıp Kurumu’na gönderildi. İncelemede kemik kesiminin, Vedat Altun’a ilişkin olduğu belirlendi. İnceleme sonrası Torba-Kızılağaç bölgesinde detaylı arama çalışması başlatıldı. Çalışmalara Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü, Muğla İHA Ofis Amirliği takımları ile Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği gönüllüleri de katıldı. 50 kişinin yer aldığı çalışmalarda dron ve kadavra köpeği de kullanıldı.