Merkez Bankası’nın genel kurulu 30 Nisan’da: Gündemde seçim ve ibralar var

TCMB’nin 2024 Yılına Ait Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Nisan 2025’te Yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılına ait 93’üncü Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısını 30 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te Ankara’daki İdare Merkezi Hizmet Binasında gerçekleştirecek.

TCMB’nin yaptığı açıklamaya göre, pay sahipleri ya da temsilcileri toplantıya Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) tarafından sağlanan Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) üzerinden ya da toplantı salonunda fiziki olarak katılabilecek.

Genel Kurula katılmak isteyen pay sahipleri, dilerlerse bizzat kendileri katılabilecekleri gibi üçüncü kişilere de temsil yetkisi verebilecek.

Toplantının gündeminde; 2024 yılına ait bilanço ile kâr ve zarar hesabının onaylanması, Banka Meclisi üyelerinin ve Denetleme Kurulu’nun ibrası bulunuyor. Ayrıca, 30 Nisan 2025 tarihi itibarıyla görev süresi sona erecek olan Banka Meclisinin iki üyesi ile Denetleme Kurulunun üç üyesinin seçimi de yapılacak.

Toplantı, Hacı Bayram Mahallesi İstiklal Caddesi No:10 06050 Ulus Altındağ/Ankara adresinde gerçekleştirilecek.

Related Posts

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Borsa günün ilk yarısında geriledi: Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,1 değer kaybederek 9.481,33 puana indi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

‘POS cihazları üzerinden kara para aklama’ iddialarına MASAK’tan yalanlama

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığınca, bazı çevreler tarafından dile getirilen “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirilerek, “MASAK, adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimizle sıkı işbirliği içinde kara parayla mücadelesini kesintisiz bir biçimde sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Sağlam zemindeki daire fiyatları uçtu! Deprem fırsatçıları çadır ve acil durum çantasına da el attı

İstanbul’da yaşanan depremin ardından, acil durumlarda ihtiyaç duyulan çadır, kamp sandalyesi ve acil durum çantası gibi malzemelerin fiyatları da fırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir