ABD’den İran’a yeni yaptırım: Nükleer programla bağlantılı şirketler hedefte!

ABD Hazine Bakanlığı İran’ın Nükleer Programına Destek Sağlayan Şirketleri Yaptırım Listesine Aldı

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın nükleer programına destek sağladıkları gerekçesiyle bazı şirket ve bireyleri yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, İran Atom Enerjisi Kurumuna (AEOI) bağlı olarak faaliyet gösteren İran Santrifüj Teknolojisi Şirketi’ni (TESA) destekleyen kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanacağı belirtildi. Bu kapsamda, TPC, Satra Pars ve Azarab gibi şirketler, doğrudan ya da dolaylı olarak AEOI ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle yaptırım listesine eklendi.

İran merkezli AIT’nin TESA’ya verdiği destek nedeniyle hem şirketin hem de Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Majid Mosallat’ın yaptırıma tabi tutulacağı bildirildi.

Ayrıca, Pegah’ın TESA için alüminyum ürünleri temin etmesi gerekçesiyle yaptırım uygulanacak kuruluşlar arasına dahil edildiği kaydedildi.

Related Posts

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Borsa günün ilk yarısında geriledi: Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,1 değer kaybederek 9.481,33 puana indi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

‘POS cihazları üzerinden kara para aklama’ iddialarına MASAK’tan yalanlama

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığınca, bazı çevreler tarafından dile getirilen “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirilerek, “MASAK, adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimizle sıkı işbirliği içinde kara parayla mücadelesini kesintisiz bir biçimde sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Sağlam zemindeki daire fiyatları uçtu! Deprem fırsatçıları çadır ve acil durum çantasına da el attı

İstanbul’da yaşanan depremin ardından, acil durumlarda ihtiyaç duyulan çadır, kamp sandalyesi ve acil durum çantası gibi malzemelerin fiyatları da fırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir