120’den fazla mağazası olan yatak devi iflas etti

Alman Yatak Perakende Şirketi Matratzen Direct AG İkinci Kez İflasını Açıkladı

Almanya’da faaliyet gösteren yatak perakende şirketi Matratzen Direct AG, ekonomik krizin etkisiyle son yedi yılda ikinci kez iflasını açıkladı. Şirketin 1929 yılında Köln’de kurulduğu ve 120’den fazla mağazasının bulunduğu biliniyor.

2017 yılından bu yana ikinci kez iflasını açıklayan şirket, 300’ün üzerinde çalışanının işsiz kalma riskiyle karşı karşıya. Geçmişte iflas süreci yaşayan firma, o dönemde 80 mağazasını kapatmış ve İsviçre operasyonlarını sonlandırmıştı.

Enflasyon ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle iflasını açıklayan Matratzen Direct AG, Köln İdare Mahkemesi tarafından yönetimde kalma izni aldı. Mahkeme, şirketin kendi kendini yönetme yöntemiyle işlerini sürdürmesine imkan tanıdı.

Şirketin 300’den fazla çalışanı kısa vadede iflas ödeneği alacak olsa da uzun vadede işlerin kurtarılması için yeni yatırımcılar aranacak. Henüz 120 mağazanın kapatılacağına dair kesin bir karar alınmamış olsa da restorasyon planları çerçevesinde bazı şubelerin kapatılabileceği belirtiliyor.

Matratzen Direct AG’nin geleceği, önümüzdeki günlerde netleşecek. Yöneticiler, “Yeni yatırımcılarla anlaşabilirsek şirketi kurtarabiliriz” açıklamasını yaparak umutlarını dile getirdi.

Related Posts

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Borsa günün ilk yarısında geriledi: Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,1 değer kaybederek 9.481,33 puana indi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

‘POS cihazları üzerinden kara para aklama’ iddialarına MASAK’tan yalanlama

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığınca, bazı çevreler tarafından dile getirilen “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirilerek, “MASAK, adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimizle sıkı işbirliği içinde kara parayla mücadelesini kesintisiz bir biçimde sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Sağlam zemindeki daire fiyatları uçtu! Deprem fırsatçıları çadır ve acil durum çantasına da el attı

İstanbul’da yaşanan depremin ardından, acil durumlarda ihtiyaç duyulan çadır, kamp sandalyesi ve acil durum çantası gibi malzemelerin fiyatları da fırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir